Mijn visie

vorstelijke-wieg1Op deze pagina vind je een persoonlijke tekst over mijn motivatie c.q. beleving over hoe ik mijn werk als kraamverzorgende ervaar.

Allereerst de oproep.

Voor mijzelf een stukje positieve spanning.

  • Waar moet ik heen?
  • Hoever is de bevalling gevorderd?
  • Wat verwachten ze van mij?
  • Ben ik nog op tijd voor de bevalling?
  • Hebben ze nog meer kinderen?

Dit zijn de vragen die dan door mijn hoofd spelen.

Het is altijd weer heel bijzonder en speciaal dat je op het meest intieme moment zo’n gezin binnen loopt. En dat je 8 dagen hun mag begeleiden en ondersteunen in de nieuwe gezinssituatie. Je bent even op dat moment hun rots in de branding. Je begeleid hun door de kraamtijd heen. Je helpt hun bij de dagelijkse verzorging van hun kindje. Zowel fysiek als mentaal bied ik een luisterend oor en hulp. En ik bied rustmomenten, zodat de kraamvrouw optimaal kan herstellen van de bevalling. En in alle rust en stilte van haar (jullie) kindje kan genieten.

Rond de kraamtijd zijn de vier R heel erg belangrijk. Rust, Reinheid, Regelmaat en Respect.

Rust om bij te komen van de bevalling, dit is weer goed voor je psycho-sociale welbevinden.
Reinheid om gezondheidsproblemen geen kans te geven. Hygiëne staat hoog in het vaandel bij
Kraamzorg “De Vorstelijke Wieg”. Jouw douche en wc worden elke dag schoongemaakt, zodat moeder zich elke dag even lekker kan douchen. De was wordt elke dag even gedaan, zodat het weer fris is en er geen bron van infecties kan ontstaan in huis.
Regelmaat omdat een baby dit nodig heeft en het voor de moeder en het gezin ook fijn is. Met regelmaat wordt de borstvoeding/ of flesvoeding gegeven, bijvoorbeeld.
Respect omdat de kraamtijd een prachtige periode moet zijn voor het hele gezin. Dat je elkaar met respect bejegend en elkaar de ruimte geeft. Ook de baby voelt dat hij/zij echte liefde en warmte van je krijgt.

Van kasteel tot normaal huis, bij De Vorstelijke Wieg voelt iedereen zich snel thuis